Hoppa till sidans innehåll

Linköping Kanotpolo sensationellt 2:a i Finland

03 MAJ 2011 23:24
Under långfredagen avgjordes den 29:de upplagan av kanotpoloturneringen Manse polo med Finskt, Ryskt och Svenskt deltagande.
  • Skapad: 03 MAJ 2011 23:24

Bland de svenska lagen var Linköpings Kanotklubb som gjorde sin utlandspremiär med bravur! Förväntningarna på laget var inte höga men det visade sig vara en underskattning. De vann sin grupp och matchades i semifinalen mot Ryska klubbmästarna Triistii, i princip samma spelare som landslaget. Linköpingslaget skrällde och vände i slutminuterna ett 2-3 underläge till 4-3 vinst. I finalen blev det helsvenskt där motståndet blev Svenska mästarlaget Isbrytarna från Luleå. Det blev en hård och jämn match där Luleålaget till slut var det starkare laget och vann med 2-0. Linköpingsgänget är mycket nöjda med turneringen där man absolut överpresterat och ser nu fram emot returmötet mot Isbrytarna i Allsvenskan om två veckor. 

Tränaren och spelaren Erik Malmborg är mycket nöjd med turneringen. 

-Laget lyfte sig verkligen genom turneringen och de bra resultaten på slutet var en riktig laginsats. Laget har kommit långt under det senaste året och nu har vi visat att vi kommer vara ett lag att räkna med under säsongen.

Skribent: Fredrik Helmfrid

Postadress:
Linköpings KK - Kanot
Box 242, Oskarsgatan
58102 Linköping

Kontakt:
Tel: 0709559632, 0739279785
E-post: This is a mailto link

Se all info