Hoppa till sidans innehåll

Långfärd


Välkommen som medlem i Linköpings kanotklubb och Frilufts- och Långfärdssektion

Frilufts- och långfärdssektionen har en grupp med ledare som anordnar både kortare kvällsturer, ofta i Viggeby, och längre helgpaddlingar då vi kanske startar ute vid kusten eller i Norra Vättern. Turerna är utmärkta tillfällen att få trevligt paddelsällskap, prata kajak och utbyta tips om prylar, fina paddelställen och träna teknik tillsammans. Nu hoppas vi på en fin paddelsäsong med lagom värme, sol och regn, så att vi får både bada, sola, laga mat på stormkök och sova i tält eller hängmatta.

Om du inte har paddlat så mycket förut, eller inte alls, så anordnar vi "prova-på-paddling" någon eller några gånger per säsong, både med kajak och med canadensare. Du får chansen att prova det du tycker verkar intressant och så går vi igenom grundläggande teknik och
säkerhet. Du behöver inte bli medlem först för att delta i en "prova-på"-paddling. Vi ordnar också fortsatta kurser och teknikträningar både för kajak och canadensare med inriktning mot de olika nivåerna inom paddelpasset.

Samtliga av långfärdssektionens event annonseras på Kanotklubbens Facebooksida ("Linköpings Kanotklubb"). Där får man information om de olika eventen och där gör man också anmälan om deltagande, ställer frågor, samordnar transporter osv.

OBSERVERA att du ALLTID bör kolla med ansvarig ledare om aktuell paddling för att få veta detaljer om turen/eventet och för att kolla att det inte är inställt. Information om detta läggs upp på klubbens Facebooksida

Långfärdssektionens ledare är alla utbildade enligt Paddelpassets standard. För mer information se www.kanot.com/paddelpasset.

Hyra kajak eller canadensare
Att hyra någon av klubbens kajaker eller canadensare är endast möjligt för klubbens medlemmar i samband med ledarledda turer. Enskild medlem kan då hyra kajak eller canadensare för eget bruk (pris: 100 kr/dygn och kajak/canadensare).

Vid frågor kontakta: Håkan Ekstedt 070-525 57 59 eller Håkan Hedtjärn 070-379 56 64

Uppdaterad: 18 APR 2019 07:48

Sponsorer

 

Postadress:
Linköpings KK - Kanot
Box 242, Oskarsgatan
58102 Linköping

Kontakt:
Tel: 0709559632, 0739279785
E-post: This is a mailto link

Se all info