Långfärd

 Ovanstående bild är från en härlig paddeltur norra Vättern i maj 2020. 

Välkommen till långfärds- och friluftssektionens aktiviteter

Långfärds- och friluftssektionen är en grupp som gillar att paddla ute. Vi anordnar både träningstillfällen och turer. Turerna är utmärkta tillfällen att få trevligt paddelsällskap, prata kajak och utbyta tips om prylar, fina paddelställen och träna teknik tillsammans. Vi anordnar även teknik- och räddningsövningar. 

Måndagspaddlingar

Mellan maj till september paddlar vi tillsammans på måndagar i Järnlunden med utgångspunkt från Viggeby. Måndagspaddling är en trevlig kvällspaddling. Det är oftast inte en ledarleddpaddling, utan sker utan anmälan eller krav på medlemskap.  Läs mer här.

Hyra kajak

Sektionen tillhandahåller möjligheten för medlemmar som har gått grundkursen (gult paddelpass) att hyra kajaker i Viggeby. Läs mer här.

Paddelpass

Under säsongen anordnar sektionen olika kurser enligt Paddelpasset, som är den utbildningstrappa som Svenska kanotförbundet arbetar med.

Gult paddelpass är för dem som nyligen upptäckt paddling och vill lära sig grunderna för att ta sig fram på lugnt, och skyddat vatten (Läs mer här).

Grönt paddelpass för dem som vill förbättra sin teknik både för att kunna paddla mer effektiv och för att kunna njuta mer (Läs mer här).

Sektionen anordnar under 2024 både kurs på gul och grön nivå.  Välkommen!

Prova-på-paddling

Om du inte har paddlat så mycket förut, eller inte alls, så anordnar vi "prova-på-paddling" någon eller några gånger per säsong. Du behöver inte vara medlem i klubben för att delta i en "prova-på"-paddling.

Aktiviteter 2024

Planeringen är preliminär och både tid och plats kan ändras.  Planering av kajakaktiviteter kan ändras med kort varsel pga väder och vind. 

OBSERVERA att du ALLTID bör kolla med ansvarig ledare om aktuell paddling för att få veta detaljer om turen/eventet och för att kolla att det inte är inställt. Information om detta läggs upp på klubbens Facebooksida .

Nedanstående aktiviteter kommer i första hand lysas ut på klubbens Facebook-sida. Där finner du information och gör anmälan. Om du är intresserad av någon aktivitet, men inte har Facebook, så är du välkommen att sms:a till Magnus Larsson (0702-541949), så får du informationen via sms eller e-post istället.

Datum

Aktiviteter 2024

9 maj

Vitsippepaddling till Sandön (Motala)

13 maj - sept

Premiär för säsongens måndagspaddlingar.  (Viggeby)

18-19 maj

Klubbpaddling i Vättern med Örebo kanotklubb

5, 12 juni

Kurs: Grönt paddelpass (två tillfällen)

9 juni

Paddling med kommunekolog i Järnlunden (Viggeby)

15 juni

Prova-på-paddling (Viggeby)

18-19 juni

Kurs: Gult paddelpass (två tillfällen)

13-14 aug

Kurs: Gult paddelpass (två tillfällen)

Juli

Tur i skärgård med övernattning

Juli

1-2 dagarstur i Järnlunden

Sept

Sista ordinarie måndagspaddlingen (Viggeby)

Okt

Paddling till Hasselö

 

Andra återkommande långfärdshändelser

Utöver dessa aktiviteter anordnas det en rad olika träffar under året av olika kanotklubbar och -föreningar. Nedan ges tips på några som medlemmar i långfärdssektionen brukar besöka. Kanske ses vi där?

Datum
Aktivitet

7-9 juni

Canadensarsymposium

28-30 juni

Läckö kajakträff

15-18 aug

Stockenträffen 

23-25 aug

Kanotförbundets Ledarträff

30 aug-1 sept 

Tjäröfestivalen